top of page

Коркът като материал - качества

АКО УПОТРЕБИТЕ СЛОЙ ОТ:


80 см камък (базалт),

74 см железобетон,

43 см плътна тухла,

23 см мазилка,

7 см сух бор

 или

2 см КОРК

 

ПОЛУЧАВАТЕ ЕДНАКЪВ ИЗОЛАЦИОНЕН ЕФЕКТ!

​​

Коркът е най-добрият естествен термо- и

звукоизолационен мaтериал

Коркът е екологичен природен дар

Tова е кората на средиземноморския дъб, получен, без да се унищожава самото дърво. Като използваме корковите продукти, ние щадим нашите гори. Кората на дървото се възстановява за средно 9 години, след което се сваля и се ползва отново.

Коркът е естествен и 100% екологично чист

Материалите от корк се слепват с естествени смоли, за да се запази екологичността на облицовките. Коркът не излъчва химически активни вещества и е най-добрият материал за дома.
 

​​Коркът е евтин

Цените на паркетите и стенните облицовки от корк са конкурентни спрямо другите материали. Избирайки корк, спестявате средства за монтаж и довършителни работи. Цената на корковите продукти зависи от два елемента - дебелината на настилката и сложността на естествения фурнир.

Коркът е шумоизолиращ

Коркът е най-добрият акустичен изолатор. Успешно заглушава острия шум отвън.

​Коркът е топлоизолиращ

Коркът е съвършен топлоизолатор. Докосвайки го, винаги чувствате топлината на повърхността, дори и през най-студените зимни дни.

Коркът е траен

Придобитата в процеса на производство издръжливост на корковите изделия позволява да бъдат използвани без да се ремонтира външната им повърхност в продължение на 15-20 години. 

Коркът е красив

Корковите паркети и ламперии (облицовки) внасят красота в интериора, придават му естествена елегантност и топлина.

 

Поставянето на корк става бързо, чрез директно залепване и без да се генерира излишно замърсяване или прах в помещението и позволява моментална експлоатация на вече залепения материал.

bottom of page