top of page

Доставка и монтаж на коркови облицовки и настилки

Корк лепене, поставяне, монтаж

Доставка на коркови продукти

 
Можете да поръчате избраните от Вас продукти на "Барса Корк" да бъдат доставени с куриер до посочен от Вас адрес в страната и Европа.

КОРКОВА КЪЩА "БАРСА" Ви предлага доставка, безплатни консултации на място, дизайн от опитни специалисти и монтаж на избраните продукти от корк. Можете да разчитате на нас за перфектното изпълнение на Вашите планове!

Монтаж на корк от специалисти на

БАРСА КОРК

В специализираните звена на БАРСА КОРК се предлага професионално поставяне на закупените коркови изделия от специалисти на фирмата. При необходимост може да се извършва оглед на обектите преди монтажа за установяване на техническото състояние и влажността. Ако се констатира, че трябва да се направят някакви предварителни подготовки като шпакловки, замазки и др., те могат да се изпълнят, както от монтажните звена, така и от страна на клиентите. ВАЖНО – влажността на основата върху която ще се извършва монтажа не трябва да надвишава 2,5%.


При изпълнение на монтажа от БАРСА КОРК се дава гаранция за настъпили евентуални проблеми, възникнали от монтирането на изделията.

Стойността на монтажа не е включена в цената на материалите. При специфични работи като например облицоване с корк на стъпала с различни конфигурации, направа на фигури, монтажни работи на голяма височина (използване на скеле), на труднодостъпни места, лакиране на изделията и т.н., цените за труд се договарят конкретно за обекта.

Корк - поръчка до адрес

Инструкции за монтаж на коркови плоскости от страна на клиента (за стени и подове)

При желание от страна на клиентите да монтират сами закупените от тях коркови материали, БАРСА КОРК предоставя необходимата информация и технически съвети относно технологията на монтажа.

За залепване на корковите плоскости се препоръчва използването на предлаганото от БАРСА КОРК полихлоропреново лепило. Ако се използва друг вид лепило трябва да се направи консултация при закупуване на корковите материали, дали е подходящо и съществуват ли рискове за изделията и качеството на монтажа.

ВАЖНО: При монтаж на изделията с полихлоропреново лепило от клиентите, да се запомни, че лепилото трябва да се нанася равномерно и навсякъде на тънък слой. Нанасянето на дебел слой лепило има по-скоро негативен ефект.

При закупуване на подови настилки, които не са фабрично обработени повърхностно (натурални подове), е необходимо след монтажа те да се лакират. Това може да бъде направено от наши монтажници или от самите клиенти. За лакирането на подовете е препоръчително да се използват полиуретанови лакове за дървесни подове. При лакиране на подовете е необходимо да се вземе под внимание следното:

-  трябва да се изчака 12 часа след монтирането на подовете, преди да се пристъпи към лакиране;

-  препоръчително е преди лакиране повърхността на корковия под леко да се шлайфа с шкурка № 220 (по този начин след лакиране повърхността изглежда по-хомогенна);

-  прахът се почиства с прахосмукачка и суха кърпа (да не се мокри или използват препарати);

Ако след няколко години лакът на корковата подова настилка  се е износил и се налага прелакиране, трябва да се направи следното:

-  първо се отстраняват всички почистващи, консервиращи и други препарати с които пода е бил третиран.

-  шлайфа се внимателно старото лаково покритие с шкурка № 220, като се внимава да не се прешлайфа фурнира на същинската коркова настилка;

- прахът се почиства и се нанася новият слой лак;

- препоръчва се да се направи предварителен тест с нанасяне на новия лак върху стария на подходяща малка повърхност преди финалното лакиране.

Необходими инструменти:

- молив, нивелир, рулетка, шпатула с дръжка, макетен нож, гумен чук.

 1. Намерете геометричния център на стената или пода, която/който ще лепите с коркови плоскости, като начертаете две взаимно перпендикулярни линии с молива. Определете положението на първата плочка, започвайки от ъгъла, образуван от пресичането на двете перпендикулярни линии.

 2. Нанесете контактно лепило на стената или пода, използвайки шпатулата. Покрийте с лепило повърхност ≈ 4-5м2.

 3. Намажете с лепило гърба на 2-3 плочки, които ще лепите. Изчакайте 2-3 минути и притиснете с длан (без фуга) към стената или пода.

 4. С гуменото чукче притиснете леко краищата на залепените плочки.

 5. Проверете (като опитате леко да отлепите) добре ли залепват плочите.

 6. Отрежете последните плочки с помощта на макетното ножче (до стената или до края на пода).

 7. Продължете лепенето на корковите плоскости по същия начин до окончателното приключване на стената или пода.

 

Запомнете: Лепилата са двуконтактни (полихлоропренови). Изискват намазване на двете повърхности, т.е., пода или стената от една страна и плочките от друга.

 

Пожелаваме Ви приятна работа!

Поддръжка и експлоатация на корковите подови настилки и стенни облицовки след монтажа

Декоративните стенни покрития от корк са фабрично повърхностно обработени с парафин и практически не се нуждаят от специална поддръжка и почистване. Свойството на корка да не задържа прах и миризми допълнително спомага за това. Ако се налага някъде да се почисти замърсяване, то може да се извърши с влажна кърпа. Добре поставените коркови стенни покрития реално са дълготрайни и опитът показва, че такива облицовки на повече от 20 години нямат дефекти.
Корковите подови настилки изискват елементарни грижи за почистване и поддръжка за запазване на техния първоначален вид за по-дълъг период.


Веднага след монтажа е необходимо:
-  Сухо почистване на пода на отпадъци и прах. Ако използваното при монтажа лепило е изцапало повърхността на корковия материал, лепилото трябва веднага да се отстрани с влажна кърпа;
- При монтаж посредством лепене, подът не трябва да се почиства с вода през следващите 24 часа до пълно стягане на лепилото. Водата може да навреди на лепилото, ако то не е стигнало крайна фаза на втвърдяване;
- Не поставяйте и не влачете мебели върху новия под до 24 след монтажа, за да се избегнат евентуални вдлъбнатини и други наранявания;
- След този период почистете пода от прах (с прахосмукачка или метла) и го избършете с навлажнена кърпа.


Превантивни грижи:
Избягвайте да:

 • Ползвате почистващи препарати с абразивна структура.

 • Ползвате препарати, съдържащи разтворители (напр. ацетон и др.)

 • Ползвате метални четки, телове за почистване и други подобни.

 • Да влачите масивни мебели по пода.

Корковите подови настилки с лакови, фурнировани, РVС покрития или с керамичен WRT лак са лесни за поддръжка и почистване. Освен с метла или прахосмукачка,  почистването може да се извършва и с влажен, добре изцеден моп.

Запазете топлината и уюта във Вашия дом!


Магазин "Барса Корк" - гр. Пловдив

бул. "Македония" 37

тел./факс: 032/67-29-18

моб: 0888 62 75 20


Понеделник - Петък - 9.30 - 18.30 ч.
Събота - 9.30 - 14.30 ч.

Цени на Вносител.

bottom of page